Päätin kokeilla jotain ostamastani sweet chili saucea ja tehdä helpon "kiinalaisen" aterian. Mieleni teki jotain sweet & sour kanaruokaa. Käytin jääkaapista kaalin puolikkaan ja porkkanaa, mutta muitakin vihanneksia tähän voisi varmasti käyttää. Cashewpähkinät ovat herkkua ja seesaminsiemenet viimeistelivät aterian.
Porkkana 4
Kanasuikaleita 600g
Soijakastiketta 2 rkl
Seesaminöljyä 1 rkl
Valkosipulikynsiä 3
Kanalientä 1 dl
Sweet Chili Sauce 2 dl
Cashewpähkinöitä 150g
Seesaminsiemeniä
Laita seesaminöljyä crokpottiin ja levitä pohjalle ja reunoille. Laita kanat erilliseen astiaan ja lisää päälle soijakastiketta ja seesaminöljyä. Sekoita. Anna kanojen maustua, kun valmistelet muita ruuan osia.
Paloittele keräkaali puolikas reiluihin paloihin. Paista kaalipalat oliiviöljyn kera pannussa 5 min ja kaada crockpottiin. Lisää kuumalle pannulle 1 dl vettä ja kanaliemikuutio. Kiehauta ja kaada kanaliemi kaalipalojen päälle. Paloittele porkkana ja valkosipuli, lisää astiaan. Kaada Sweet Chili Sauce crocpottiin.
Jätä hautumaan 3 tunniksi (high). Loppupuolella lisää cashewpähkinät crockpottiin (20min). Tarjoillessa lisää päälle seesaminsiemeniä ja soijakastiketta maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti