perjantai 27. maaliskuuta 2015

Chili con Carne

Pidän tulisesta meksilaisesta ruuasta, sen papujen, lihan ja mausteiden vuoksi. Chili con carne on aina ollut yksi lempiruokiani. En ollut vielä testannut chili con carnea crockpotissa, joten ajattelin kokeilla! Löysin hyviä chili con carne crockpot ohjeita, joita yhdistelin oman reseptiini ja suomalaisiin ruoka-aineksiin.

En lisännyt suolaa tätä tehdessäni, vaan lisäsin sitä vasta jälkikäteen lautaselle, koska en ollut varma lihaliemen vahvuudesta. Tästä tuli herkullista, ja sopivan tulista! Creme Fraicheeta (ranskankermaa) on hyvä olla mukana, jotta tulisuus tasapainottuu. Huom. Mitä pidempään tämä ruoka hautu, sen parempaa siitä tulee!


Jauhelihaa 400g

Sipuli 1 iso
Valkosipulikynsiä 5
Vihreä paprika 1
Keltainen paprika 1
Chilipaprika 2
Porkkanaa 2
Selleriä 2
Papuja 2 tlk
Chilitomaattimurskaa 1tlk
Tomaattipyreetä 1
Lihalientä + 2 dl vettä
Mausta: hieman sokeria, mustapippuria, paprikajauhetta, suolaa (maun mukaan) 

Paista jauheliha paistinpannulla ja lisää kattilaan. Lisää sipuli, valkosipuli, paprikat, porkkana, selleri, pavut, chilitomaattimurska, tomaattipyree ja mausteet. Sekoita hyvin, mutta varovasti. Anna muhia crockpotissa 6-8 tuntia (low). Tarjoile ranskankerman kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti