Testasin kanadalaista Ham and bean- keittoa. Kanadassa tähän keittoon laitettiin valkoisia papuja ja lihaisa luu, ja kypsentämisen loppuvaiheessa irroitettiin liha luusta. Minulla ei ollut luuta, mutta löysin paikallisesta lähikaupasta herkullista kylkipalaa ja ylikypsää kinkkua ja ajattelin kokeilla Ham and beans keitto a'la Heidi. Tein tästä keitosta suomalaisen version. Siitä tuli todella herkullista keittoa, myös perheeni kehui sitä.
Teen ystävältäni Kanadasta saamani ohjeen mukaan papudieettiä (joka on muuten aika tehokas), jonka avulla lääkärinsä ohjeiden mukaisesti laihtui yli 30 kg ja muutti elämäntapansa terveelliseksi. Tässä keitossa on kaikki tarvittavat osa-alueet kunnossa: lihaa, papuja ja vihanneksia. Lisää infoa papudieetistä myöhemmin.
Ylikypsä kinkkupala 350g
Papumix 1 prk
Ruskeita papuja (tai valkoisia) 1prk
Porkkanaa 4
Selleriä 2-4
Sipuli 1
Valkosipulikynsiä 5
1,5 l kanalientä
Mausta:
valkosipulijauhe, mustapippuri, laakerinlehtiä 2
Pilko kinkkupalat, voit jattaa ne aika isoihin osiin. Sellerin ja porkkanan voi pilkko peukalon pään kokoisiin paloihin. Jos et pidä valkosipulista, laita sitä vähemmän. Itse rakastan valkosipulia, ja käytän sitä paljon! Lisää kaikki ainekset crockpottiin. Kanaliemikuutio tulee keittää erikseen kattilassa, ja lisätä kanaliemi crockpottiin ainesten päälle. Anna hautua crockpotissa 8 tuntia.
Pilko kinkkupalat, voit jattaa ne aika isoihin osiin. Sellerin ja porkkanan voi pilkko peukalon pään kokoisiin paloihin. Jos et pidä valkosipulista, laita sitä vähemmän. Itse rakastan valkosipulia, ja käytän sitä paljon! Lisää kaikki ainekset crockpottiin. Kanaliemikuutio tulee keittää erikseen kattilassa, ja lisätä kanaliemi crockpottiin ainesten päälle. Anna hautua crockpotissa 8 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti