lauantai 21. helmikuuta 2015

Tomaattinen kanapata

Tulin pari viikkoa sitten Kanadasta. Ruoka siellä oli herkullista ja mietin mikä sen teki. Vietettyäni aikaa siellä muutaman kuukauden salaisuus selvisi minulle: crockpot. Paras keksintö koskaan, kukahan Einstein tämän kehitti! 

Ideana on laittaa ruoka-ainekset (yleensä sisältää lihaa) crockpottiin ja jättää hautumaan 8-10 (low,matala lämpötila) tai 4-5 (high, korkea lämpötila). Lihasta rulee mureaa ja maut tulevat esille pitkän hautumisajan jälkeen. Lisäksi ruuan tekemiseen ei kulu paljon aikaa ja sen vieressä ei tarvitse seistä, vaan ruuan voi jättää valmistumaan itsekseen.

Kanaa (400g-500g) - missä muodossa tahansa, itse käytin Atrian broilerin paistileikettä 500g
Tomaattimurskaa 1 tlk
Sipulia 2
Valkosipulia 1
Kidneypapuja 1 tlk
Herkkusieniä 1 tlk
Kesäkurpitsaa 1

Pilko kesäkurpitsa. Lohko sipuli neljään osaan. Laita kana pohjalle, ja lisää muut ainekset kanan päälle. Mausta. 
Mausteita:
suola, paprikajauhe, ripaus chiliä, soijakastiketta

Jätä ainekset crockpottiisi hautumaan 8 tunniksi (low). Huom! Lisää viimeisen tunnin aikana ruokakermaa 1 dl sekä suolattuja/paahdettuja cashew pähkinöitä 150g

Tämä oli herkkua!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti