sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Pulled pork

Minulla tuli ikävä Kanadaan. Halusin lievittää "koti-ikävääni" tekemällä jotain, mikä muistuttaisi Pohjois-Amerikan makumaailmasta. BBQ-kastike ja murea liha oli jotain, mistä sain nauttia monta kertaa viikossa. Niinpä päätin kokeilla omalla crockpotilla Suomessakin tuttua "pulled porkia". BBQ kastikkeen voisi valmistaa myös itse, mutta otin helpomman tien ja ostin sen valmiina purkissa. Ja hyvin toimi!

Uuniliha (käytin itse Atria 800g Viljaporsaan Uunilihaa)
Amerikkalainen BBQ-kastike 0,5 dl (esim. Santa Maria)

Hiero uunilihan pintaan suolaa ja BBQ-kastiketta, ja kaada loput lihan päälle. Anna marinoitua pari tuntia jääkaapissa. 

Laita liha crockpotin pohjalle ja lisää lisukkeita (jos haluat).

Esimerkki lisukkeita, joita itse käytin:
Pikkuporkkanoita 0,5 kg
Paprikaa 1
Kidneypapuja 1 tlk
Sipulia 4
2 dl vettä. 

Jätä ainekset hautumaan crockpottiin 10 tunniksi (low).

Ottaessasi lihan pois crokpotista revi liha kahdella haarukalla. Laita revityt palat kattilaan sekä hieman BBQ kastiketta, sinappia ja ketsuppia sekaan. Hauduta kattilassa vielä 10-15 min. 

Superhyvää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti