lauantai 28. helmikuuta 2015

Patapaisti (Pot roast)

Pot roast ei ole meillä Suomessa niin suosittu, kuin rapakon takana (ehkä koska heillä on ollut crockpot). Minulla oli lihapala pakasteessa ja mietin miten valmistaisin sen. Pot roastin nimikin sai jo veden kielelle. Pot roastissa liha tulee maustaa hyvin ja suolaa olla tarpeeksi, jotta liha on mahdollisimman herkullista. Sinappiakin voi lisätä reilusti. 

Uuniliha 700 g (Pouttu)

Marinoi liha pari tuntia ennen. Hiero lihan pintaan:
Suolaa 3 tl
Sinappia 2 rkl
Grillimaustetta 2 tl
Paprikamaustetta 2 tl
Valkosipulijauhetta 2 tl

(Jos aikaa jätä liha jääkaappiin pariksi tunniksi maustumaan)

Laita liha crockpotin pohjalle. Laita päälle lisukkeet. Esimerkkinä omani:
Pikkuporkkanoita 1 pss
Sipulia 3
Kidneypapuja 2 ptk 
(papujen sijaan voi myös käyttää perunoita 4-5, itse syön vähähiilihydraattista)

Lisäksi:
Laakerinlehtiä 3
Lihalientä 4 dl

Kaada lihalientä niin paljon, että liha peittyy. Jos ei peity, lisää vettä. Jätä hautumaan 8 tunniksi (low).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti